Hopp til hovedinnhold (trykk enter)
Arkivplan.no
Printer-ikon Utskriftsvennlig versjon

Arkivorganisering

 

   

Kommunedirektøren har i følge kommuneloven og arkivforskriften ansvaret for kommunens arkiv og for at organiseringen og oppfølgingen av arkivarbeidet er i samsvar med lover og forskrifter om offentlig saksbehandling. Innholdet i kommunedirektøren sitt arkivansvar er ellers fastsatt i forskrift om offentlige arkiver ( § 1-1-, andre og tredje ledd):"Det overordna ansvaret for arkivarbeidet i eit offentleg organ tilligg den øvste leiinga i organet. I kommunar og fylkeskommunar er arkivansvaret ein del av det overordna administrative ansvaret som er tillagt rådmannen, jf. kommunelova § 23.
Eit offentleg organ har ansvaret for at underliggjande organ får nødvendige rettleiingar, råd og instruksar for arkivarbeidet i samsvar med føresegner gitt i eller i medhald av arkivlova. Organet har det overordna arkivansvaret for offentlege utval som organet har nedsett."

Oppgaver knyttet til arkivet kan delegeres, men ansvaret som sådan kan ikke delegeres. Overordnet ansvar omfatter de oppgaver som er nødvendige for å oppfylle kravene.

Før 2006

Før 2006 var arkivtjenesten desentralisert. Det vil si at all posthåndtering og arkivering foregikk på den enkelte virksomhet. Vi hadde manuelle postjournaler. Arkivene var organisert etter Arkivnøkkel for kommunene utarbeidet av KS.

Fra 2006

Skiptvet kommune innførte sentralarkivordning i desember 2006 med journalføring, skanning og arkivering for alle virksomhetene. Sektorene hadde ansvaret for å rydde og sette bort arkivmateriale til fjernarkiv. Det ble foretatt skarpt periodeskille.

Vi startet med skanning for sakarkivet, og senere er dette utvidet til å gjelde alle arkivdeler.

Det ble innført sentral arkivledelse med desentralisert arkiv for følgende arkivdeler:

  • helsestasjon
  • barnevern
  • pasientarkiv

Ytterligere arkivdeler ligger i kommunens sakarkiv; plan, bygg, matrikkelen, landbruk, utslipp, brann & redning, startlån, prosjekt, anskaffelse, personal, elev og barn. 

Sentralarkivet er lokalisert på Kommunehuset i Storveien 28. Fra 2006 til og med september 2014 benyttet vi ESA sak-/arkivsystem fra AS EDB (Evry).

I oktober 2014 innførte vi WebSak fra Acos. 

Fra 01.01.2021 har Skiptvet kommune arkivleder i 100% stilling. 

 

 

Laster...