Hopp til hovedinnhold (trykk enter)
Arkivplan.no

Eksamensprotokoller

Printer-ikon  Utskriftsvennlig versjon

Fra våren 2020 bortfalt kravet om signering av vurderingsprotokoll for sensur avviklet i Inspera og det vil fremover ikke lenger finnes papirversjoner av de protokollene. Arkivering vil bli ivaretatt ved overføring av resultater fra fagsystemet for eksamen; Inspera til det generelle fagsystemet for studier; FS. For sensur som ikke gjennomføres i Inpera gjelder fortsatt kravet om signatur og sendes til saksbehandler som kontrollerer og registrerer resultatet i FS. Frem til våren 2020 har underskrevne protokoller blitt arkivert og samlet i en arkivserie på papir og ordnet etter følgende systematikk.

Sakstype: En sak per semester

Arkivdel: SAK UIO

Sakseier: Saksbehandler ved fakultetet

Sakstittel: Eksamensprotokoller ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet - [semester år}

Ordningsprinsipp: Felles arkivnøkkel for UiO (ARKNOK)

Ordningsverdi: 373.3

Kommentar:

Aktuelle journalposter i saken:

Faste poster i studieløpet:

Saksbehandling og arkivering:

Eksamensprotokoller signeres av sensor og sendes til saksbehandler ved institutt ved hjemmeeksamen og til saksbehandler ved fakultetet ved skoleeksamen. Når eksamensresultatene er registrert i FS sendes alle protokoller til eksamenskoordinator ved fakultetet som sorterer protokollene etter emne.

Protokoller oppbevares på papir i arkivbokser og ordnes per semester, emngruppe, emnekode og om nødvendig kan det sorteres etter kommisjonsnummer eller alfabetisk etter navn per student. Både ordinær protokoll fra sensur og eventuell klageprotokoll og tredjegangssensur skal arkiveres.

Saksmappe

JP

Type

Tittel

Avsender - mottaker

Kommentar

Sak

   

Navn på i emnegruppe

 

Feks Emnegruppe ECON, vår 2018

 

journalpost

    

dokument

  X        

Emnekode

 

Feks Emnekode ECON1100 til ECON9200

                        

 

dokument

  V            

Ordinær sensur      

   

     

 

dokument

 V                

Klagesensur

     

Studenter kan trekke klage på karakter mens klagesensur og tredjegangssensur pågår. Da arkiveres ikke ny sensurprotokoll. Om en klageprotokoll både inneholder stundenter som har trukket klagen og opprettholdt klagen bør det fremgå av protokollen at klagen er trukket og ordinær sensur blir da gjeldende.

     

 

dokument

 V                 

Tredjegangssensur

     

Historikk:

Ved kvalitetsreformen i 2003 ble det innført en ny gradsstruktur. Fagene var frem til da primært bygget opp av grunnfag, mellomfag og hovedfag. Etter reformen er gradene bygget opp av enkeltemner på ulike nivå. Etter gammel ordning er protokollene ordnet etter semester og institutt som var ansvarlig for fagene. Ved ny gradskruktur er protokollene ordnet etter semester og emnekode. For årene 2003-2010 var det en delvis overlapp av gammel og ny ordning for at studenter som begynte etter gammel ordning skulle kunne avslutte påbegynt grad. Protokoller fra de årene er derfor ordnet i to ulike serier med overlappende ytterår. Fra høsten 2018 ble det innført tredjegangsensur for besvarelser der karakter avviker to karakterer eller mer mellom ordinær og klagesensur. Vi vil da i noen tilfeller ha tre sensurprotokoller.